Moć prirode u kozmetičkim proizvodima

Danas je dostupno mnogo proizvoda za lepotu poznatih brendova koji nas mame i ostavljaju bez daha. Lako nas privuku pomoću marketinga, posebno kada nose poruku “ za savršen izgled“. Kako bi napravili pravi izbor za naše telo, navešću vam glavne razloge za prelazak na prirodne proizvode za negu kože.

Razmislite o svim proizvodima koje svakodnevno koristite i koji dolaze u kontakt sa kožom: šminka, mirisi, sapuni, dezodoransi, kupke, losioni,…Koža je najveći organ našeg tela koji apsorbuje mnoge hranljive materije, ali isto tako može da upije štetne toksine.

Kada nešto nanosite na kožu, do 60% sintetičkih materija ulazi u krvotok i zadržava se u vašem telu. Tokom odredjenog vremenskog perioda korišćenja takvih preparata, sastojci kao što su alkohol, sulfati, paraben, mogu izazvati alergijske reakcije i oštećenje na koži.

Proizvodi za negu kože koji sadrže organske sastojke bez pesticida obično su označeni na pakovanju proizvoda kao „organska nega kože“. Korisni su jer ne sadrže sintetičke hemijske sastojke. Da bi proizvod bio prirodan potrebno je da sadrži većinu sastojaka iz prirode.

Prirodni i organski proizvodi za negu kože sadrže neophodne vitamine, minerale, biljne sastojke koji leče i pomažu u obnavljanju kože, a pri tom da ne štete životnoj sredini. Stoga, ovi proizvodi nisu dobri samo za nas već i za našu planetu.