Šampon za suvo pranje kose, vaš saveznik za lepotu

Svi mi imamao omiljene proizvode koje koristimo u službi lepote. Jedan od njih koje favorizujem je šampon za suvo pranje kose. Ne mogu da vam opišem koliko puta me je spasio u onim situacijama kada imate malo vremena a treba da izgledate reprezentativno.

Šampon za suvo pranje je praktičan, ali treba biti oprezan sa njim i znati kako ga pravilno koristiti. Napravljen je od skroba. Njegova namena je pre svega eliminacija i apsorpcija prirodnog ulja sa vlasišta kose, koje se stvara dva do tri dana nakon pranja. Šampon se takodje može koristiti za volumen kose posle feniranja ili pre podizanja kose u rep ili pundju. Može da bude u vidu aerosoli kao sprej ili kao pena. Hajde da vidimo kako pravilno da koristite suvi šampon i uštedite vreme i energiju u hitnim situacijama.

Odaberite pravu boju. Prilikom kupovine šampona, obratite pažnju da li je šampon u boji. Ako imate tamnu kosu, sa standardnim šamponom za suvo pranje dobićete efekat mat boje i upadljiv sloj belog pudera. Zato izaberite šampon u skladu sa vašom bojom. Neke tamnije formule mogu čak da kamufliraju sedi izrastak. Za svetlu boju kose birajte svelte nijanse ili standardni šampon za suvo pranje kose. Kada odaberete nijansu, možete da birate i vrstu šampona. Što se tiče vrste, u ponudi možete naći za volumen kose, ujedno je i najtraženiji, za masnu ili kovrdžavu kosu, za teksturu, i sa raznim mirisnim notama.

Upotreba. Pre korišćenja šampona, bočicu protresite, kako bi se sastav ravnomerno rasporedio. Na suvu kosu nanesite šampon tako što ćete držati bočicu 10 cm razdaljine od glave. Možete podeliti kosu u sekcije kao kada farbate kosu i šampon naprskajte na koren kose. Ako je vaša kosa masna samo na gornjem delu glave, onda nanesite šampon samo na tu sekciju. Nema potrebe da stavljate na celu kosu. Pazite da ne preterate sa količinom šampona, jer možete dobiti potpuno drugačiji efekat. Nakon nanošenja šampona, kosu blago izmasirajte i ostavite da deluje. Šampon će apsorbovati masnoću, kosi dati volumen i osvežice je. Kako bi uklonili tragove od šampona u kosi, raščešljajte je. Sa ovim postupkom ćete oporaviti frizuru, po želji možete napraviti lokne sa figarom ili podići kosu u rep.

Važno je da znate da šampon koristite jednom do dva puta izmedju pranja. Nema potrebe da ga koristite dva dana uzastopno jer se efekat na kosi vidi i drugi dan. On je brza alternativa u hitnim situacijama. U sebi ne sadrži sredstva za čišćenje nego uz pomoć skroba upija masnoću sa kose. Prečesto korišćenje može da dovede do začepljenja folikula, a to sprečava kosu da diše. Najbolji efekat se postiže ako možete da ga koristite noću pre spavanja. Dok spavate šampon će reagovati, kosu ujutru samo raščešljajte i izgledaćete sveže i uredno.

U radnjama kod nas možete naći veliki broj proizvodjača šampona za suvo pranje. U odabiru pravog, vodite se savetima koje sam podelila sa vama. Cene se kreću oko 400,00 rsd pa nadalje. Obavezno isprobajte i uživajte u svojoj kosi i dobrom  izgledu.