Stvari koje možete uraditi da maksimalno iskoristite karantin

Pozdrav dragi moji, dobrodošli u novi post. Svi znamo da novonastala situacija menja dosta stvari u našim životima. I ko bi mogao da poveruje da jedan mali virus može da utiče na život svih ljudi. Ja mislim da ovo stanje promene definitivno utiče na svakog pojedinca, ali svakako je bitno ispoštovati mere i zaštiti sebe i svoje najmilije. Kako se drustveni život sveo na minimum, evo načina kako se možete zabaviti zajedno sa svojim ukućanima.

Naspavajte se

Prva stvar koju želim da vam preporučim je san. San najbolje regeneriše organizam i bitan je za imunitet. Sada možete da spavate koliko želite i sigurna sam kada se naspavate da ćete biti raspoloženiji i lepši.

Vežbajte

Ako ne znate kako da počnete sa vežbanjem, sigurna sam da će vam biti zanimljivije da potražite video na internetu i vežbate sa profesionalnim trenerom. Trenirajte zbog zdravlja i imuniteta i kada sve prodje biće bolje da budete zadovoljni svojim izgledom, nego da prigovarate sebi što ste bili lenji da održite dobru liniju.

Očistite nered

Planirajte da očistite nered u svim delovima kuće. Krenite od fioka i ormara. Bacite sve nepotrebne stvari, papire, garderobu, obuću, sve sto nema svrhu a krči vaš prostor. Ono što ne koristi vama a može da se upotrebi poklonite nekome. Sredite vaš telefon i kompjuter, prebacite slike na eksterni disk. Napravite folder slika koje želite da izradite. Osetićete da vaš prostor diše i vi u njemu.

Sredite dvorište i terasu

Proleće je stiglo i lepo vreme. Iskoristite lep dan da zasadite nove biljke. Budite kreativni, preuredite terasu, nove dekoracije će osvežiti prostor u kome ćete uživati. Savakako je bitan boravak na suncu i uzmite dragoceni vitamin D što nam sunce daje.

Kuvajte i pravite poslastice

Ovo je idealno vreme za one koji nisu stizali da budu satima u kuhinji i za one koji žele da nauče kulinarske veštine.

Igrajte se sa decom

Ne postoji ništa lepše od vremena provedenog sa decom. Sa njima zaboravite sve brige i zaboravite da ste odrasli. U dvorištu možete igrati odbojku, fudbal, stoni tenis, tenis… U kući društvene igre, karaoke, crtanje,…

Negujte se napravite spa

Noć koju ćete pokoniti sebi. Mislim na noć jer je tad tišina. Nanesite masku za lice. Naptavite ambijent u kupatilu. Upalite sveće, ugasite svetlo. Napunite kadu i stavite mirišljavu so. Pustite laganu muziku. Ko voli može i čaša šampanjca. Pustite da vam sva čula uživaju.

Čitajte

Svi imamo knjige davno kupljene koje stoje na policama . Da li nas čekaju ili smo mi njih čekali… Oduvajte prašinu sa njih i krenite u nova saznanja i avanture.

Gledajte filmove

Hvala novoj tehnologiji koja nam olakšava da se nosimo sa ovom situacijom. Bilo Youtube, Netflix ili film na tv-u, možete da  birate ko će da vas zabavi.

Plešite

Ako niste tip koji može da  vežba svaki dan, onda izaberite ples. Svako jutro može da vam počinje uz muziku i ples. Pozitivno deluje na ostatak dana. Možete da naučite razne vrste plesova. Slušajte muziku jer je lek za dušu i telo.

Slikajte se

Evo prilike da se malo našminkate i sredite za photoshooting. Izaberite kutak u kući gde najviše volite da provodite vreme i napravite neku dobru sliku. U ovoj situaciji ćete biti primećeni ako podelite sliku na društvenim mrežama, jer ovih dana uglavnom se šeruju slike iz ahive. Dominirajte.

Pozovite prijatelje

Iskoristite ovu priliku da se češće čujete sa prijateljima i pitate ih kako su. Video poziv je dobra stvar da nadomesti socijalnu udaljenost. Kafa sa drugaricom ispred ekrana? Zašto da ne!

On line kurs

Da li želite da naučite strani jezik, uredjujete video, photoshop ili neke druge veštine? Obično svi to želimo al nikada nemamo vremena za to. Savršeno vreme da to nadoknadite i najbitnije ne košta ništa.

Napravite planove

Planirajte putovanje, isplanirajte kako da budete bolji u poslu kojim se bavite, planirajte kako da preuredite prostor u kom živite.

Postavite ciljeve

Ovo je najbolji trenutak da razmislite gde ste sada i da znate gde želite da budete. Idealno vreme za planiranje ličnih, profesionalnih, zdravstevnih, duhovnih ciljeva. Kada postavite cilj, bitno je da shvatite da je putovanje do cilja najvažnije.

Toliko u ovom postu. Nadam se da sam vam dala dobre ideje i da ste uživali. I ne zaboravite da budete zahvalni na svemu što imate da biste dobili i ono sto priželjkujete. Nadjite ljubav u svemu, budite ljubav i podelite je. I najbitnije, ostanite kod kuće!

Internet prodavnica u Srbiji https://de.siberianhealth.com/en/bc/index/?shippingCntr=us&ref=2521543420
Internet prodavnica u SAD https://de.siberianhealth.com/en/bc/index/?shippingCntr=us&ref=2521543420