Vazelin Čudotvorna Mast

Pozdrav dragi moji, evo još jedne teme kroz koju bih želela da vam prenesem moja iskustva. Reč je o masti Vazelin, a zovem je “čudotvorna mast“.

Vazelin je mešavina prirodnih voskova i mineralnih ulja, koji se dobija prečišćavanjem petroleuma. On je osnova svake kreme i trebao bi da se nalazi u svakom kozmetičkom ormariću. Izuzetno je jeftin a može da vam posluži za razne svrhe.

Vazelin deluje na koži tako što stvara zaštitnu barijeru izmedju ćelija, koja zadržava vlagu i ubrzava prirodni oporavak kože od suvoće, pomažući joj da ozdravi iznutra.

Za mene je Vazelin bio otkriće kada sam se borila sa crvenilom na licu. Pročilata sam iskustva drugih i rešila da pokušam sa Vazelinom. U početku sam bila sumnjičava. Svaku noć pre spavanja stavljala sam Vazelin na lice. Ujutru bih se budila sa nervozom i mišlju da to ne pomaže, ali video se rezultat. Za nedelju dana moje lice se oporavilo. Nastavila sam da koristim Vazelin sve dok crvene fleke nisu nestale. Ova mast, sada je deo mog osnovnog sredstva za negu lica. I ne samo to, ima široku primenu u kozmetici i domaćinstvu.

Vazelin za kožu

Vazelin daje koži sjaj. Njegova upotreba na koži je široka. Ako imate ispucale i suve usne, najbolji lek je Vazelin. Takodje možete da ga nanesete umesto balzama ili sjaja za usne, pogotovo ako ste pristalica prirodnog make up look-a. Ako želite da vaše trepavice postanu gušće svako veče pre spavanja nanesite Vazelin na trepavice. Imajte na umu da je Vazelin dobra i jeftina opcija za lako i nežno uklanjanje šminke. Ispucale pete umeju biti bolne. Pre spavanje namažite Vazelin na pete i obujte pamučne čarape. Koža će omekšati a napukle pete će lakše zarasti. Vazelin ne samo da leči suvu kožu već koža postaje i glatka.

Učinite da vaš parfem traje duže

Svi mi želimo da parfem koji nanesemo ujutru traje istim intenzitetom ceo dan. Rešićete to tako što ćete na pulsne tačke naneti malo Vazelina i onda se naparfemišete omiljenim parfemom. Masna supstanaca zadržava misris mnogo duže od suve kože.

Vazelin na noktima i kosi

Nanesite Vazelin oko nokta pre laka, kako boja ne bi ostajala na koži. Omekšaćete zanoktice i zalečiti ranice. Dobra stvar je da bočicu laka namažete pre zatvaranja kako se lak ne bi lepio i kako biste lakše otvorili bočicu. Ako su vam suvi i oštećeni krajevi na kosi, malu količinu Vazelina rastrljajte dlanovima i nanesite na kosu. Ako planirate da se farbate, zaštitite rub čela sa Vazelinom, kako biste lakše skinuli farbu sa kože.

Vazelin u kući

Vazelin ima i praktičnu upotrebu u kući. Evo još nekoliko načina kako možete koristiti Vazelin: zaštita za drveni i kožni nameštaj, za podmazivanje šarki na vratima, zaštita za obuću,…

Nadam se da će vam ovo pomoći da iskoristite Vazelin na najbolji mogući način i da ćete razbiti predrasude o njemu.