Kako postati dama sa stilom

Dama s osmehom, naglašava važnost prvog utiska i ličnog stila
Dama

„Morate da imate osećaj za stil. Bar neki. Jer vam on pruža mogućnost da uspete, da zablistate ranim jutrom. Stil je način života. Bez njega ste ništa. Niko. A kada kažem stil, ne mislim samo na tonu odeće na vama. Mislim na savršeno stilizovanu tonu odeće na vama.“ – Diane Vreeland

Portret žene, simbolizuje unutrašnju lepotu i duhovni razvoj
Prva impresija

Vaš spoljašni izgled opisuje vašu ličnost ljudima oko vas. Prva impresija ili prvi ustisak se stiču u samo nekoliko sekundi. Dovoljno je da pogledate drugu osobu i odma je procenjujete. Koliko god bilo kratko ovo vreme i koliko god se mnogi ljudi suprotstavljali ovom utisku, činjenica je da u samo nekoliko sekundi stičemo mišljenje o našem sagovorniku na osnovu njegovog izgleda, držanja, govora tela, manira, gestova. Prva impresija se brzo i lako stiče, međutim ona se teško menja. Da li je to dobra stvar ili ne, to je već pitanje koje se tiče toga koliko ste u stanju da ostavite verodostojni utisak o sebi, predstavite se u „lepom svetlu“. U svim ovim situacijama se možemo okrenuti univerzalnim smernicama koje će pomoći da ostavimo poželjan prvi utisak.

Biti dama znači imati samopoštovanje, samopouzdanje bez drskosti, posedovati ljubaznost, zahvalnost, dostojanstvo, obzirnost i umerenost u svakodnevnim postupcima.

Intelekt

Dama je osoba koja radi na sebi i svom intelektu. Pored obrazovanja, potrebno je stalno ulagati u interesovanja različitih sfera, kako bi imali dobru komunikaciju i znanje sa različitim ljudima i situacijama. Možete potražiti audio knjige, online kurseve i sve što stimuliše i neguje vaš um.

Stil

Lepi maniri

Vežbanje dobrih manira vas dovodi do toga da postanete inteligentnija osoba. Biti lepo vaspitan zači paziti na dostojanstvo sebe i drugih. Trudite se da budete besprekorne i prefinjene. Vežbajte izražavanje i pričanje kako bi imale dobru komunikaciju. Nučite kako da budete diskretne i otvorene što podrazumeva da budete iskrene. Kada je potrebno naučite da kažete izvini i isto tako da iskažete zahvalnost.

Osoba s harizmom i osmehom, ističe važnost samopouzdanja i šarma
Harizma

Harizma i šarm

Harizma nije samo veština koju treba naučiti, već je stav koji služi svima u životu. Služiće vam u ljubavnim, porodičnim i prijateljskim odnosima, kao i u karijeri. Sigurno znate osobe koje kada se pojave plene svojim izgledom i privlače pažnju drugih ljudi. Prva stvar koju poseduju je sаmouverenost. A to ne znači da moratе biti savršenе, jednostavno je samo da se dobro osećate u svojoj koži. Osim sto dame poseduju sjajan izgled i vole sebe isto tako su zainteresovane za druge ljude, cene ih i poštuju. Uspostavite kontakt sa očima prilikom upoznavanja, zapamtite imena ljudi, budite otvorene za razgovor i zanimljive, samim tim, ljudima ćete dati na važnosti i ostaviti dobar utisak.

Nakit

Garderoba sa ukusom

Oblačenje treba da bude dostojanstveno. Ne mora mnogo da košta, važnije je pronaći garderobu koja vam odgovara. Potražite inspiraciju elegantne žene koju ćete slediti. Društvne mreže prepune su fotografija i odlično su mesto za inspiraciju. Otkrijte stil koji vam se dopada, zatim koristite fotografije koje će vam biti smernice za kombinaciju odeće. Ako se dvoumite šta obući, pokušajte da razmislite gde idete i koga možete da sretnete. Kako ne bi izgledale previše sredjeno, odučite se za ležeran stil. Imajte hrabrosti da izadjete iz zone komfora. Pokušajte da se opredelite za nešto novo. Ne zaboravite da ponesete bar jedan dodatak, bilo da se radi o ogrlici, torbi ili mindjušama. Al ne preterujte, uvek je „manje više“.

Garderoba

Interesovanja

Potrudite se da imate interesovanja i hobi. Možete uživati u čitanju, pisanju, kuvanju, slikanju, sviranju klavira ili bavljenja sportom. Budite talentovane u mnogim oblastima i bavite se stvarima koje vam pokreću radost u duši.

Žena se posvećuje različitim interesovanjima, podseća na važnost raznolikosti
Hobi

Hod

Naučite da hodate, stojite i sedite, elegantno i graciozno. Ispravite ramena blago unazad, a bradu prema gore.

Pomozite drugima

Otmena dama, želi da pomogne drugima bez očekivanja bilo čega za uzvrat. Potrudite se da pomažete drugima, ulepšajte nekome dan, učinite da se drugi osećaju posebno.

Najbitnije od svega, biti dama je osoba koja brani istinu i ima osećaj za dobro i pogrešno. Pored spoljašnjeg izgleda, dama ističe lepotu svoje duše. Ne plašite se promena, potrudite se da svaki dan ulažete u sebe i razvijete svoje najbolje osobine da postanete dama, i sigurna sam da ćete svakako postati bolji čovek.